Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

SAHRANE NEOL-SAN BEOGRAD

Celokupna organizacija sahrane i kremacije sa pratećom opremom, obezbeđenje grobnog mesta i termina ispraćaja.

Organizacija ispraćaja

Neol-san organizacija sahrana

Naš tim će Vam pomoći da organizujete sahranu ili kremaciju, obezbedićemo grobno mesto i termin ispraćaja. Možemo i organizovati i ekshumaciju.

Sahrane se obavljaju svakog dana, osim nedelje i prvog dana državnog praznika. Zakazivanje datuma i termina sahrane vrši se na osnovu Izvoda iz matične knjige umrlih. Ukoliko porodica preminulog ne poseduje grobno mesto, dodeljuje se na korišćenje grobno mesto na sledećim beogradskim grobljima: Lešće, Zbeg i Orlovača. Ukoliko porodica preminulog poseduje zakupljeno grobno mesto, pri zakazivanju sahrane nosilac prava korišćenja ili njegov najbliži srodnik podnosi izjavu i potrebnu dokumentaciju o rodbinskim vezama ranije sahranjenih preminulih lica.

Ispraćaji za kremacije obavljaju se na Novom groblju, groblju Lešće i Orlovača svakog dana, osim nedelje i prvog dana državnog praznika. Zahtev za kremiranje posmrtnih ostataka podnosi najbliži srodnik preminulog ili ovlašćeno lice, prilikom zakazivanja termina za ispraćaj.

Ekshumacije se obavljaju u periodu od 1. oktobra do 30. aprila. Obavezan rok počivanja posmrtnih ostataka u grobnom mestu je deset godina. Zahtev za ekshumaciju posmrtnih ostataka ili urne može podneti samo nosilac prava korišćenja grobnog mesta iz kojeg se prenos vrši, i izvršilac sahrane pokojnika čiji se posmrtni ostaci ekshumiraju uz dostavljanje podataka o drugom mestu počivanja i saglasnost nosioca prava korišćenja za to grobno mesto.

Ukoliko se ekshumirani posmrtni ostaci prenose van gradskih grobalja, potrebno je priložiti Potvrdu o posedovanju grobnog mesta za sahranu. Potvrdu izdaje nadležna ustanova u mestu u koje se prenos vrši.


Transportne uslugeTransportne usluge pogrebnog preduzeća Neol-san

Privatno preduzeće Neol-san vrši prevoz u zemlji i inostranstvu specijalnim atestiranim pogrebnim vozilima. Takođe, imamo i dozvole za preuzimanje i prevoz pokojnika sa aerodroma, a  možemo Vam obezbediti i mesto za pratioca. 

Vršimo i usluge obezbeđivanja dokumentacije o umrlom licu (Izvod iz matične knjige umrlih i Sprovodnica za prenos posmrtnih ostataka van gradskih grobalja).

Pomoć pri organizaciji ispraćaja

Cvetni aranžmaniCvetni aranžmani za sahrane
Pomoći ćemo Vam da se odlučite za pravi izbor cvetnih aranžmana, suza, venaca i buketa. Cvetni aranžmani mogu biti izrađeni od prirodnog ili svilenog cveća a naši partneri će Vam pomoći savetom i sugestijom da se odlučite za pravi izbor boje i vrstu cveća.

Verski obred
Ukoliko to želite, organizovaćemo verski obred, obavestiti parohijskog sveštenika, organizovati crkveni hor, uputiti Vas šta je sve neophodno pripremiti za taj čin. Ukoliko niste u mogućnosti, možemo Vam spremiti komplet za opelo po instrukcijama parohijskog sveštenika. Takođe, možemo Vam pomoći da to sve i poslužite na groblju.

Čitulje
U našim prostorijama možete predate čitulje, pomene i sećanja za dnevne novine. Ukoliko Vam je teško da spremite prikladan tekst, naše osoblje će Vam u tome pomoći, kao i da izaberete pravi format.
Izrađujemo i štampamo umrlice (posmrtne plakate).

Pogrebni orkestar
Pogrebni orkestar za ispraćajIspraćaj možete uveličati i angažovanjem pogrebnog orkestra koji će prigodnim programskim repertoarom ispratiti pokojnika. Možete iznajmiti ceo pogrebni orkestar ili samo određeni instrument. U pitanju su isključivo školovani profesionalni muzičari.

Posluženje
Ukoliko želite da nakon završenog ispraćaja poslužite porodicu i prijatelje, to možete uraditi u miru Vašeg doma ili u određenom restoranu sa preporukom. Ponudićemo Vam isključivo profesionalni ketering servis koji će sigurno ispuniti sve Vaše zahteve, ili poseban restoran gde ćete moći u miru i prijatnom ambijentu posle ispraćaja provesti vreme sa svojom porodicom i prijateljima, podsećajući se lepih uspomena, a posluženje ćete prepustiti profesionalcima.

Pravna pomoć Pravna pomoć
Pružićemo Vam pomoć u regulisanju naknada pogrebnih troškova iz Civilnog i Vojnog penzionog fonda, ostvarivanja prava na porodičnu penziju, prava iz Boračkog fonda, naplate Polise životnog osiguranja i ostalih prava po smrti.


Posmrtni fond

U saradnji sa  Akcionarskim društvom Sava osiguranje, možemo Vam preporučiti sistem osiguranja – program Zlatna jesen, koji je namenjen osobama koje imaju odgovornost prema sebi i svojim bližnjima, koji misle na finansijsku sigurnost svojih najmilijih u danima koji dolaze i koji su nekada pomislili da ostave bar neki minimum sredstava sa strane koja bi ostala sutra pomogla njihovoj porodici. Ovaj program osiguranja sastoji se u tome što se u osiguranje prihvataju osobe od 50. do 80. godine života, a trajanje osiguranja je doživotno. Bez obzira na doživotno trajanje osiguranja, premija osiguranja plaća se samo do navršene 85. godine života.

Organizacija sahrana Neol-san